Huippu-urheilijan menestyksen takana on…

fyysinen lahjakkuus, ahkera harjoittelu, lapsuuden ja nuoruuden monilajisuus, luonne, kannustus, perhe ja onnekkaat olosuhteet vai joku muu tekijä? Hannu Pelttari haastatteli kymmentä kansainvälisesti menestynyttä suomalaisurheilijaa selvittäessään, mitkä taustatekijät nostavat huippusuorituksiin.

Hannu Pelttarin uutuuskirjan Lahjakkuuden lähteillä haastateltavat edustavat jokainen eri lajia. Mukana on sekä kesä- että talvilajeja, yksilö- ja joukkuelajeja. Haastateltavat ovat eri-ikäisiä, poikkeuksellisen lahjakkaita nais- ja miesurheilijoita, ja tarinoissa käydään läpi kehityspolku ja harjoittelun muuttuminen lapsuudesta lähtien. 

Jokaiselta kysyttiin myös käännekohtia uralla, uraan vaikuttaneita henkilöitä ja sattumia. Urheilijat kertovat rehellisesti, missä meni pieleen ja mitä he nyt tekisivät toisin. Pelttari ankkuroi kertomuksia sekä Istvan Balyin kehittämään ikäkausimalliin että lahjakkuustutkija Françoys Gagnén nimeämiin lahjakkuuden katalyytteihin.

Kirja julkistetaan tiistaina 20. syyskuuta Tahto-urheilumuseossa. Kirjailijaa haastattelee kustantaja Olli Sarpo, ja kommenttipuheenvuoron esittää yksi haastatelluista Susanna Rahkamo, joka vuonna 1995 saavutti parinsa Petri Kokon kanssa jäätanssin Euroopanmestaruuden.Kaikkien haastateltujen nimet löydät verkkokaupan esittelystä: https://reunalla.fi/collections/tulossa/products/lahjakkuuden-lahteilla

Vastaa