Sponsorointi

Monen urheilijan ainoa mahdollisuus edetä urheilijanuralla, on löytää sponsoreita, jotka uskovat urheilijaan ja ovat valmiit ottamaan osan kustannuksista maksettavaksi.

Sponsoroijat haluavat useimmiten vastalahjaksi näkyvyyttä urheilijan mukana ja joissain tapauksissa urheilijasta tulee yrityksen ”työntekijä”, ”sanansaattaja” tai jopa edustaja.

Yrityksille sponsorointi on koko ajan kasvussa ja se nähdään enemmän markkinoinnin osana, ja urheilijan pitäisi myös ymmärtää tämä. Harvoin on tilanteita, missä sponsoroija hyvää hyvyyttään antaa rahaa, useimmiten halutaan jonkinlaista näkyvyyttä tai palveluita vastalahjaksi. Sponsoroinnin vahvuus on tunteissa. Esitteellä tai mainoksella ei saa ihmisiä huutamaan äänen sponsorin nimeä tai kantamaan sponsorin värejä.

Tässä hyvä teksti:

Urheiluseurat ja valioyksilöiksi haikailevat urheilijat huomio: Tehkää seuraavalle sponsorin metsästyskierrokselle ”tue minua tällä rahasummalla – saat tämän verran vastiketta” -taulukot ja menkää asiallisen blogin, kotisivun ja sosiaalisen median edustuksen kanssa tapaamaan firmoja. Tarjonnan kanssa voi, ja pitääkin olla luova. Mikä estää tarjoamasta esimerkiksi laji-intro päivää sponsorin henkilökunnalle, muutamaa videoblogia yrityksen tuotteiden käytöstä tai vaikka Facebook-postauksia sponsoreiden ajankohtaisista asioista? Kun teillä on lähtöasetelmat sponsorinhankintaan kunnossa, tuloksetkin ovat paremmat. Aivan kuten urheilussa yleensäkin. Lähde

Tärkeintä ei ole sponsorointi

Hyödyntäminen on sponsoroinnin a ja o. Sponsorointi ei huipennu sopimuksen kirjoittamiseen, vaan alkaa siitä. Hyödyntämisbudjetin pitäisi olla moninkertainen sponsorointisummaan verrattuna. Sponsoroinnin hyödyntämisessä on rajana vain taivas ja mielikuvitus. Sponsorointia voi hyödyntää niin somessa, yrityksen omilla nettisivuilla, tapahtumissa, yhteismarkkinoinnissa muiden toimijoiden kanssa, ostetussa ja omassa mediassa, sisäisessä viestinnässä, aivan kaikissa kanavissa.